När du jämför mobilabonnemang i Norrland…

Teknik

Pris, täckning, surfmängd…. Vad bör du tänka på när du jämför mobilabonnemang i Norrland?
Det är alltid lönsamt att jämföra olika mobilabonnemang för att på detta sätt spara pengar och få de tjänster som önskas. De som bor i en större stad kan välja mellan ett flertal operatörer och behöver sällan lägga fokus på täckning. Men för den som jämför mobilabonnemang i Norrland är det just täckning som väger allra tyngst.

Jämför mobilabonnemang i Norrland

När du jämför mobilabonnemang i Norrland kan följande punkter kontrolleras.

 • Täckning via täckningskarta
  Börja med att söka upp täckningskartan på operatörens hemsida. En täckningskarta visar, i grova drag, var operatören anser sig ha bra eller sämre täckning. Dessa kartor kan antingen nås direkt via de olika operatörernas hemsidor eller via jämförelsesidor som sammanställer alla täckningskartor på en och samma hemsida.
 • Täckning enligt andra…
  Brukar det vara svårt att få god täckning där mobilen förväntas användas? Prata med andra som bor på samma ställe och hör vilken operatör de använder. Det är nämligen inte alltid som täckningskartan stämmer till 100 %. Det kan vara allt från platser som har radioskugga till att vissa operatörer missberäknat hur väl deras master ska kunna nå med sina signaler.
 • Täckning enligt kontantkort
  Jämför mobilabonnemang i Norrland på egen hand – med kontantkort…
  Den som vill vara helt säker på att operatören verkligen har täckning bör helt enkelt testa på egen hand. Via täckningskartor och jämförelsesidor går det att se vilka operatörer som till stor sannolikhet bör passa. Men sen är det upp till bevis. Köp ett kontantkort från operatören, sätt det i mobilen, och gå till de platser där det är extra viktigt att täckning måste finnas.

Kom ihåg – Småoperatörer använder stora nät

Måste ett abonnemang tecknas hos Telia för att Telias nät ska kunna utnyttjas? Nej, det finns ett flertal mindre operatörer som hyr in sig på de större operatörernas mobilnät. Det innebär att det är möjligt att exempelvis nå nätet från Telia, Telenor och Tre via lågprisabonnemang.

Kundservice – Är det viktigt?

Kom även ihåg att kontrollera vilken kundservice som erbjuds av operatören. Är det viktigt att kunna få hjälp via telefon stora delar av dygnet – eller räcker det med chat och mail? Behöver du få fakturan i pappersformat eller räcker det med att den skickas ut via appen?

Previous
Ett Samsung Galaxy S21 FE-skal gör inte mobilen fulare
Next
Varför arbeta som hyrläkare i Norge?