Det finns mängder av pyssel att upptäcka där ute

Ny

Det finns mängder av olika typer av pyssel som du kan ägna dig åt. Du kan till exempel välja att pyssla med smyckestillverkning, textilhantverk, lera, papper eller färg. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan göra. Kika gärna i listan nedan för att låta dig inspireras!

6 olika typer av roliga pyssel att ägna sig åt

Dessa är några exempel på pyssel som du kan ägna dig åt under alla tider på året:

  • Växthängare i makramé. Detta är ett enkelt hantverk som går ut på att knyta snören i ett dekorativt mönster och på så vis skapa en hängare för en mindre kruka.
  • Origami. Detta är ett traditionellt sätt att vika papper som härstammar från Japan. Du kan använda dig av denna teknik för att skapa mängder av olika typer av föremål. Föremålen ifråga kan föreställa bland annat blommor eller djur. Allt du behöver göra är att använda dig av ett papper och några enklare tekniker att vika pappret.
  • Tvåltillverkning. Detta är ett hantverk som innebär att du blandar oljor, dofter och andra ingredienser för att på så vis tillverka din alldeles egna tvål. Detta är ett enkelt och roligt sätt att tillverka egna skönhetsprodukter i hemmet.
  • Virkning eller stickning. Många väljer att pyssla genom att virka eller sticka. Även detta är ett hantverk och du använder här garn tillsammans med en virknål eller nålar för att skapa textilier av olika slag. Några exempel på sådana är filtar och halsdukar.
  • Keramik. Du kan även använda lera för att skapa en mängd olika föremål, såsom skålar, vaser och andra dekorativa föremål.
  • Papier-maché. Här använder du en blandning av vatten och mjöl för att täcka ett föremål, till exempel en ballong, med remsor av papper. Du kan med fördel använda remsor av tidningspapper, och när det har torkat kan du måla ditt lilla konstverk.

Dessa är förstås bara ett fåtal exempel. Det finns många ytterligare typer av pyssel som du med fördel kan ägna dig åt. Det viktiga är att du hittar något som intresserar dig och som du gillar. Sedan kan du ta reda på vilka material, redskap och tekniker som krävs för att komma igång.

Previous
Varför arbeta som hyrläkare i Norge?
Next
Låna upp till 50 000 kr utan UC och investera i din framtid