Det finns mängder av pyssel att upptäcka där ute

Ny

Det finns mängder av olika typer av pyssel som du kan ägna dig åt. Du kan till exempel välja att pyssla med smyckestillverkning, textilhantverk, lera, papper eller färg. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan göra. Kika gärna i listan nedan för att låta dig inspireras!

6 olika typer av roliga pyssel att ägna sig åt

Dessa är några exempel på pyssel som du kan ägna dig åt under alla tider på året:

 • Växthängare i makramé. Detta är ett enkelt hantverk som går ut på att knyta snören i ett dekorativt mönster och på så vis skapa en hängare för en mindre kruka.
 • Origami. Detta är ett traditionellt sätt att vika papper som härstammar från Japan. Du kan använda dig av denna teknik för att skapa mängder av olika typer av föremål. Föremålen ifråga kan föreställa bland annat blommor eller djur. Allt du behöver göra är att använda dig av ett papper och några enklare tekniker att vika pappret.
 • Tvåltillverkning. Detta är ett hantverk som innebär att du blandar oljor, dofter och andra ingredienser för att på så vis tillverka din alldeles egna tvål. Detta är ett enkelt och roligt sätt att tillverka egna skönhetsprodukter i hemmet.
 • Virkning eller stickning. Många väljer att pyssla genom att virka eller sticka. Även detta är ett hantverk och du använder här garn tillsammans med en virknål eller nålar för att skapa textilier av olika slag. Några exempel på sådana är filtar och halsdukar.
 • Keramik. Du kan även använda lera för att skapa en mängd olika föremål, såsom skålar, vaser och andra dekorativa föremål.
 • Papier-maché. Här använder du en blandning av vatten och mjöl för att täcka ett föremål, till exempel en ballong, med remsor av papper. Du kan med fördel använda remsor av tidningspapper, och när det har torkat kan du måla ditt lilla konstverk.

Dessa är förstås bara ett fåtal exempel. Det finns många ytterligare typer av pyssel som du med fördel kan ägna dig åt. Det viktiga är att du hittar något som intresserar dig och som du gillar. Sedan kan du ta reda på vilka material, redskap och tekniker som krävs för att komma igång.

Varför arbeta som hyrläkare i Norge?

Ny

Att arbeta som hyrläkare i Norge kommer med flera fördelar. Några exempel:

 • Det ger möjlighet att pröva på att arbeta utomlands.
 • Det kan ge en riktigt bra lön.
 • En mer dynamisk arbetsmiljö.

Att vissa väljer att arbeta som hyrläkare i Norge är kanske inte särskilt förvånande. Här råder stundtals läkarbrist i vissa delar av landet, och inte sällan kan de erbjuda riktigt bra betalt. I den här texten kan du läsa mer om vilka fördelar det finns med att arbeta i grannlandet som resursläkare.

Möjlighet till internationellt arbete

De läkare som väljer att arbeta på uppdragsbasis ser ibland Norge framför sig. Det är nära Sverige, kan ge bra betalt och de språkliga barriärerna är minimala jämfört med de andra nordiska länderna.

Den som är fast anställd på en vårdcentral kanske saknar att se hur arbetet sköt på andra arbetsplatser och vill få nya erfarenheter. Då kan det vara ett alternativ att arbeta som hyrläkare i Norge.

Att arbeta som hyrläkare i Norge kan ge bra lön

I Sverige är det inte ovanligt att se annonser som erbjuder stafettläkare en lön på mellan 75 000 och 90 000 kronor i veckan. Norge är ett land som är känt för sina höga löner, och det gäller också vårdpersonal. Det är inte bara läkare som väljer att åka hit på uppdragsbasis – även sjuksköterskor, med eller utan specialistutbildning, kan pendla till grannlandet för att få en tjockare plånbok.

Generellt kan man säga att lönerna för hyrläkare ökar när bristen på läkare ökar. När behovet ökar och utbudet är skralt, kan dom som kan tänka sig att ta sig an uppdraget, ta bra betalt.

Kan fakturera genom eget bolag

Många hyrläkare väljer att starta ett eget bolag för verksamheten. Det gör att man helt enkelt kan fakturera sjukhuset eller vårdcentralen och själv få stor frihet i hur pengarna spenderas. Det ger också möjlighet att göra avdrag på inköp som är kopplade till verksamheten. Den som har ett AB kan också ta ut utdelning, som innebär mindre skatt än inkomstskatt.

En dynamisk arbetsmiljö

En annan anledning att arbeta som hyrläkare i Norge är möjligheten till en lite mer dynamisk arbetsmiljö. Du får chansen att träffa fler patienter, kollegor och se hur andra vårdinrättningar arbetar – vilket kan vara lärorikt.

När du jämför mobilabonnemang i Norrland…

Teknik

Pris, täckning, surfmängd…. Vad bör du tänka på när du jämför mobilabonnemang i Norrland?
Det är alltid lönsamt att jämföra olika mobilabonnemang för att på detta sätt spara pengar och få de tjänster som önskas. De som bor i en större stad kan välja mellan ett flertal operatörer och behöver sällan lägga fokus på täckning. Men för den som jämför mobilabonnemang i Norrland är det just täckning som väger allra tyngst.

Jämför mobilabonnemang i Norrland

När du jämför mobilabonnemang i Norrland kan följande punkter kontrolleras.

 • Täckning via täckningskarta
  Börja med att söka upp täckningskartan på operatörens hemsida. En täckningskarta visar, i grova drag, var operatören anser sig ha bra eller sämre täckning. Dessa kartor kan antingen nås direkt via de olika operatörernas hemsidor eller via jämförelsesidor som sammanställer alla täckningskartor på en och samma hemsida.
 • Täckning enligt andra…
  Brukar det vara svårt att få god täckning där mobilen förväntas användas? Prata med andra som bor på samma ställe och hör vilken operatör de använder. Det är nämligen inte alltid som täckningskartan stämmer till 100 %. Det kan vara allt från platser som har radioskugga till att vissa operatörer missberäknat hur väl deras master ska kunna nå med sina signaler.
 • Täckning enligt kontantkort
  Jämför mobilabonnemang i Norrland på egen hand – med kontantkort…
  Den som vill vara helt säker på att operatören verkligen har täckning bör helt enkelt testa på egen hand. Via täckningskartor och jämförelsesidor går det att se vilka operatörer som till stor sannolikhet bör passa. Men sen är det upp till bevis. Köp ett kontantkort från operatören, sätt det i mobilen, och gå till de platser där det är extra viktigt att täckning måste finnas.

Kom ihåg – Småoperatörer använder stora nät

Måste ett abonnemang tecknas hos Telia för att Telias nät ska kunna utnyttjas? Nej, det finns ett flertal mindre operatörer som hyr in sig på de större operatörernas mobilnät. Det innebär att det är möjligt att exempelvis nå nätet från Telia, Telenor och Tre via lågprisabonnemang.

Kundservice – Är det viktigt?

Kom även ihåg att kontrollera vilken kundservice som erbjuds av operatören. Är det viktigt att kunna få hjälp via telefon stora delar av dygnet – eller räcker det med chat och mail? Behöver du få fakturan i pappersformat eller räcker det med att den skickas ut via appen?

Ett Samsung Galaxy S21 FE-skal gör inte mobilen fulare

Teknik

Den största farhågan som många mobilanvändare har är att deras mobiltelefon ska bli ful och otymplig genom användandet av ett mobilskal. Men det finns många bra anledningar att faktiskt införskaffa och använda ett Samsung Galaxy S21 FE skal. Detta trots att sådana mobilskal ibland kan göra det lite svårare att trycka på vissa knappar. Läs vidare så förklarar vi varför!

Köp ett bra Samsung Galaxy S21 FE- skal som skyddar din smartphone

Billiga Samsung Galaxy S21 FE-skal är generellt sett inte att rekommendera. Du bör istället titta på kvaliteten först snarare än på priset. Med detta sagt kan du hitta högkvalitativa mobilskal till en rimlig penning. Undvik dock att köpa mobilskal i läder då dessa inte skyddar din telefon särskilt väl!

Vanliga frågor och svar om dessa mobilskal

Till sist tänkte vi besvara några av de vanligaste frågorna som vi får om denna typ av mobilskal:

 • Skyddar ett Samsung Galaxy S21 FE-skal min mobil från skada? Ja, ett mobilskal ger din smartphone ett ganska bra skydd mot de flesta typer av skador. Framför allt skyddas kanterna, hörnen och baksidan av din mobil särskilt väl. Framsidan med den känsliga skärmen är dock svår att skydda på ett hundraprocentigt sätt. Men skalet kommer att dämpa de eventuella stötar och vibrationer som uppkommer när du tappar din mobil i marken.
 • Kan jag skydda min smartphone på ett bra sätt utan ett mobilskal? Ja, du kan skydda din smartphone utan att nödvändigtvis införskaffa och använda ett mobilskal. Detta förutsätter dock att du hanterar din mobiltelefon på ett väldigt ansvarsfullt och varsamt sätt. Till exempel bör du förvara den på ett sådant sätt att den inte riskerar att tappas i golvet. I ärlighetens namn är det väldigt få mobilanvändare som är så pass försiktiga.
 • Vilket tillverkningsmaterial är det bästa när det kommer till mobilskal? Alla material som har en bra absorberande förmåga och kan lindra de stötar och vibrationer som uppstår när du tappar din lur är bra tillverkningsmaterial. Gummi och silikon är två exempel på sådana material som ofta används i denna typ av skal. Plastskal är dock mindre bra då de inte absorberar stötar på samma sätt.

5G täckningskarta i Sverige

Teknik

Den femte generationen av mobilnät växter med framfart i hela Sverige. Men denna typ nät kommer nya möjlighet att skapas då hastigheten blir snabbare och uppkopplingen ännu mer stabilt. För att få bäst upplevelse och täckning är 5G det bästa alternativet. Eftersom 5G nätet fortfarande växer finns det just nu endast tillgängligt hos de största leverantörerna Telia, Tele2, Telenor och Tre. För att kunna ansluta till 5G nätet behövs både en enhet och ett abonnemang som kan användas med 5G nätet. Eftersom utbyggnaden av 5G nätet är i framfart är det svårt att veta exakt var 5G täckning finns. Enklast är att ta en titt på de olika operatörernas täckningskartor som visar ett visst geografiskt område där olika färger anger bastäckning, bra täckning till mycket god täckning.

Kolla kartor med täckning av 5g

Alla olika leverantörer har sin 5g täckningskarta online och det är därför enkelt som kund att få en överblick av respektive täckning. Därför kan man enkelt ta reda på vilken operatör som funkar bäst där man bor eller arbetar. Genom att titta på täckningskartorna kan man se att hos de flesta operatörer är täckningen väldigt likvärdig i södra Sverige med större skillnader på landsbygden och uppe i Norrland. Det kan därför vara viktigt att studera kartorna om man inte bor i de södra delarna av Sverige. Oavsett hur mycket surf man har på sitt abonnemang är det oanvändbart om man inte har tillgång till täckning.

När man studerar kartorna kan man enkelt filtrera för att kika på olika typer av täckning som 5G nät och är en bra indikation på var bäst täckning finns. Täckningskartorna stämmer ofta väldigt bra med är endast ett hjälpmedel för att få ett hum om hur täckningen är i det specifika området. För att få en mer exakt beräkning kan det vara bra att själv undersöka platsen, fråga vänner eller familj eller grannar om deras upplevelser. Det är även bra att vara medveten om att olika enheter klarar av täckning på olika sätt och att även omgivningen såsom byggnader, berg, väder eller höjdskillnader kan påverka täckningen.

För att få bäst täckning

 • Bör man undersöka och studera operatörernas täckningskartor
 • Se över vilka områden behövs täckningen som mest
 • Behövs rätt resurser, såsom smarta enheter och abonnemang
 • Undersök området själv eller fråga andra för att få en bra uppskattning

Personliga artiklar för varje intresse

Shopping

Det kan kännas obekvämt, överväldigande och utmanande att köpa en sexleksak. Vad är till exempel skillnaderna mellan de fjärrstyrda sexleksaker som du hittar hos Dildolistan och de motparter som du själv styr? Och behöver verkligen en dildo se ut som en penis?

Som med alla andra inköp du gör bör du lägga lite tanke bakom ditt köp av sexleksaker. Köpet är trots allt en investering i din personliga njutning. Innan du handlar bör du därför fundera över vad du egentligen vill få ut av din nya leksak. För att underlätta för dig har vi tagit fram nedanstående tips och råd kring valet av produkt.

Så väljer du rätt sexleksak hos Dildolistan

När du handlar sexleksaker via Dildolistan kan du ha följande faktorer i åtanke:

 • Välj en leksak av rätt storlek. Det finns många olika varianter att välja mellan, från stora stavliknande vibratorer till mer diskreta sådana som ryms i din hand. Därför kan det vara svårt att veta hur stor dildo du bör köpa. Men fundera över vad du gillar mest när det kommer till onani och sex. Om du föredrar att tillfredsställa dig med ett finger kan det räcka gott med en lite mindre och mer diskret vibrator. Har du dock en välhängd partner kan du kanske tycka att ju större sexleksak desto bättre.
 • Begränsa urvalet till den form och typ av leksak du föredrar. När du väl har valt längd och bredd på dildon är det dags att välja form på sexleksaken. Dildolistan har ett utbud bestående flera olika sexleksaker i alla möjliga former och färger. Du kan till exempel välja att köpa en rabbit, en G-punktsdildo eller någon helt annan vuxenleksak.
 • Välj ett material som du gillar. De sexleksaker som du hittar hos Dildolistan har inte bara olika storlekar och former – även materialen varierar. Det är viktigt att du vet vilket material den sexleksak som du köper är tillverkad av. Vibratorn är trots allt tänkt att föras in och ut i/ur din kropp. Silikon är en personlig favorit för många men det finns även andra material att välja mellan.

Allt om flytt – för dig som ska flytta för första gången

Inredning

Att flytta hemifrån är för många ett roligt och spännande äventyr – men det innebär också en del stress och tungt praktiskt arbete. Oavsett hur mycket eller lite som ska flyttas är det bra att bara förberedd – därför kan du här läsa allt om flytt, när det är dags att flytta hemifrån.

Förberedelser

Tanken med den här texten är att du ska lära dig allt om flytt – eller åtminstone allt du behöver veta. Att flytta hemifrån skiljer sig en del från att flytta från en egen bostad till en annan, eftersom det ofta innebär att ett mindre bohag ska flyttas, samt att andra moment, så som flyttstädning, inte är aktuellt på samma sätt.

Trots det är det bra med förberedelser för att det ska flyta på snabbt och smidigt när flyttdagen väl är kommen. När du väl får nycklarna till din första egna bostad vill du troligen komma på plats så snabbt som möjligt och även om du inte tycker dig ha så många saker som ska flyttas kommer det säkerligen bli en del flyttkartonger ändå.

Det du kan göra för att förbereda flytten är alltså att planera och börja packa det som går, så att det är så lite som möjligt kvar när flyttdagen är kommen. Tänk på att införskaffa bra packmaterial, så som:

 • Flyttkartonger
 • Bubbelplast
 • Packpapper/tidningspapper

Allt om flytt och transport

När allt är packat, klart och förberett är det bara att invänta flyttdagen – men det finns ännu ett beslut att fatta. För dig som redan vet allt om flytt vet också att transporten kan vara lite klurig – har du till exempel en säng och en garderob kommer det inte räcka med en vanlig personbil. Släpvagn är inte heller det bästa alternativet, om den inte har en skyddande kåpa.

Alternativen här är att hyra en mindre lastbil eller att anlita en flyttfirma. En flyttfirma vet garanterat allt om flytt och transport och kan genomföra jobbet på ett snabbt och smidigt sätt. Det är ofta tidsbesparande men kostar såklart en slant extra istället.

Nu vet du allt om flytt, transport, förberedelser och annat som är viktigt att tänka på när det äntligen blivit dags att bryta upp och flytta hemifrån. Packa dina tillhörigheter och välj ett flytt, – och transportalternativ som passar ditt behov bäst. Förhoppningsvis dröjer det sedan ett tag tills du ska flytta nästa gång!

Vet mer om Hugo Boss parfym

Parfym

Vet mer om Hugo Boss parfym

Hugo Boss parfym – sannolikt tillhandahåller varumärket några av de mest populära dofterna på marknaden. I den här texten kan du läsa mer om deras sortiment.

Hugo Boss – parfym för både damer och herrar

I sortimentet finns dofter för såväl män som kvinnor. Bland populära herrparfymer märks bland annat:

 • Bottled
 • Intense
 • Night
 • Unlimited

För herrarna finns även, i kollektionen Bottled, kompletterande rakvatten och deodoranter. Populärt har det blivit att ge bort dessa parfymer i present, och kanske i synnerhet Bottled med tillhörande komplement. Den som vill leta efter en ny parfym till sig själv kan med fördel titta på kollektionerna Man, Reserved och Ice. Mer information om dessa hittas enkelt på nätet, till exempel genom en sökning på “hugo bass parfym herrar”. För att veta vad som passar krävs dock ett besök i butik, eller hembeställning av provexemplar.

För damerna finns kollektioner så som The Scent For Her. Många röster runt om på nätet, till exempel i kommentarsfälten hos olika butiker, lovordar den. Bland annat rosas den för att den luktar starkt och länge, och att den känns “dyr”. Många säger att den luktar sött, men inte för sött, och att de får många komplimanger när de använder den.

Märkets historia

Hugo Boss startades i Metzingen i Tyskland år 1924 och gick i konkurs sex år senare. Ett år därefter startades företaget upp igen och har varit verksamma sedan dess. Verksamheten då centrerade mycket kring kriget och dessförinnan den dåvarande regimen.

Efter kriget tog svärsonen Eugen Holy över verksamheten och började bland annat tillverka kostymer för män. När Eugen pensionerade sig lämnades verksamheten över i hans sons händer, som började planera för att expandera varumärket internationellt.

fanns dock inte förrän i mitten av 80-talet, då den första doften lanserades. Lanseringen hjälpte företaget till börsen och var en bidragande faktor till att företaget är så stort och välkänt som det är idag.

Snabb fakta

 • Företaget startades i Metzingen i Tyskland år 1924.
 • 2010 hade de nästan 10 000 anställda – åtta år senare nästan 15 000.
 • Hugo Boss parfym lanserades för första gången år 1984.
 • 2010 omsatte man 1 729 miljarder euro – 2019 var siffran 2,9 miljarder euro.
 • Hugo Boss har sponsrate Formel-1-föraren Niki Lauda och racingteamet McLaren.

Mycket goda betyg för Dermaceutic K Ceutic

Skönhetsvård

Mycket goda betyg för Dermaceutic K Ceutic

Många E-butiker låter sina kunder recensera de produkter som säljs. På detta sätt får de en bild av vad kunderna uppskattar och kan även visa nya kunder vad som uppskattas med de olika produkterna. En av de hudvårdsprodukter som fått mycket goda recensioner är Dermaceutic K Ceutic.

4,8 i betyg på 482 omdömen

En av de E-butiker som säljer Dermaceutic K Ceutic har närmare 500 olika kundrecensioner på produkten. Alla kunder har fått sätta betyg på mellan 1 och 5 samt lämna en kommentar. Det genomsnittliga betyget var i december 2020 på 4,8 av 5 vilket är väldigt högt.

Exempel på fördelar som nämnts är:

 • Hjälper mot perioral dermatit

En av recensionerna lyfter upp att krämen är positiv för hennes perioral dermatit. Recensenten är 55 år och kvinna.

 • Passar alla årstider

Dermaceutic K Ceutic är en allroundkräm som speciellt passar efter peeling, laserbehandlingar och estetiska behandlingar. Men det är även en allroundkräm som på så vis att den kan användas året runt. Detta är det även flera som påpekar, dvs att de inte behöver byta kräm under året.

 • Lugnar och vårdar

Något som många återkommer till är att krämen upplevs lugnande och vårdande för hyn. Om Dermaceutic K Ceutic ska beskrivas kort är det just dessa två funktioner som är dess kärna.

 • Perfekt vid superkänslig hud

Dermaceutic K Ceutic vänder sig främst til personer som har superkänslig och torr hud. Ett par recensenter nämner att de har ”superkänslig” hud och att de testat flera andra produkter innan de hittat rätt. Dessa är extra nöjda eftersom det tagit ett tag innan de hittat den produkt som ger det resultat som sökt efter. Många skriver ”Rekommenderas starkt” i recensionerna.

Däremot kommer inte produkten passa för alla. Allt beror på hudproblem, hudtyp och vad målet är med behandlingen. Men med så högt betyg visar det sig att Dermaceutic K Ceutic håller vad som lovas i dess produktbeskrivning.

Negativt med Dermaceutic K Ceutic

Alla recensioner ger inte krämen högsta betyg. Det finns ett par treor och fyror bland betygen. Det som främst då nämns är krämens konsistens, något som är mycket personligt vad man uppskattar och vill ha. En nämner exempelvis att den är lite svårare att använda under sommarens varmare månader. Kan upplevas ”något tjock” att smörja på. En recensent påpekar däremot att detta kan underlättas genom att serum först läggs varpå sedan Dermaceutic K Ceutic appliceras.

Städa smart med skafferivaror

Städning

Städa smart med skafferivaror

Det finns få saker som är så tillfredställande som ett skinande blank badrum som dessutom är rengjort med billiga och miljövänliga medel. Vill du också städa smart och uppleva samma känslan? Öppna skafferiet och gör dina egna rengöringsmedel.

Städa smart med ättika

Med ättika kan du nästan städa vad som helst skinande rent. Ett gammalt husmorsknep som håller måttet än idag. För en effektiv fönsterputs som hjälper dig att städa smart och billigt: Blanda ättika, vatten och en droppediskmedel. Fönsterputsen går även bra att använda på duschväggar som har mycket kalk på sig. Spraya på, låt verka, gnugga med en svamp och torka sedan av. Knepet gäller för hela badrummet, på kaklet och mellan fogarna såväl som på toaletten och handfatet.

Ättika kan även användas för att lösa upp stopp i avlopp med för att få bort dålig lukt från avloppet. Ättika drar nämligen åt sig dålig lukt, något att lägga på minnet för att få bort stank från källaren, under diskbänken och till och med röklukt om någon råkat glömma kastrullen på spisen allt för länge. Det gäller att städa smart när olyckan är framme och då är ättika en bra första lösning på det illaluktande problemet.

Städa smart med bikarbonat

Med bikarbonat eller bakpulver kan du garanterat städa smart i hemmet, oavsett vilket område vi pratar om då det är bra för plånbok och miljö samt att en burk bakpulver är något de allra flesta har hemma i skafferiet. Likväl som ättika är bikarbonat ett riktigt universalmedel som kan få det mesta rent, inklusive råda bot på dålig lukt och upplösa stopp i avloppet. Men det går även att med bikarbonat städa:

 • Silverbestick – eller inte bara bestick utan silver överlag går att putsa upp med hjälp av bikarbonat. Klä en balja i aluminium, lägg besticken i baljan, häll över kokande vatten och bikarbonat. En kemisk reaktion uppstår då och inom några minuter kan du ta upp besticken och börja putsa de rena.
 • Ugnen – kan i många hem vara en bortglömd plats som behöver extra kärlek i form av en ordentlig städning. Börja med att spruta ättika, häll över bikarbonat och låt dra i en halvtimme. Gnugga och torka rent!

Det var några tips på hur du kan städa smart med hjälp av det du redan har hemma i ditt skafferi.

 • 1
 • 2
 • 4