5G täckningskarta i Sverige

Teknik

Den femte generationen av mobilnät växter med framfart i hela Sverige. Men denna typ nät kommer nya möjlighet att skapas då hastigheten blir snabbare och uppkopplingen ännu mer stabilt. För att få bäst upplevelse och täckning är 5G det bästa alternativet. Eftersom 5G nätet fortfarande växer finns det just nu endast tillgängligt hos de största leverantörerna Telia, Tele2, Telenor och Tre. För att kunna ansluta till 5G nätet behövs både en enhet och ett abonnemang som kan användas med 5G nätet. Eftersom utbyggnaden av 5G nätet är i framfart är det svårt att veta exakt var 5G täckning finns. Enklast är att ta en titt på de olika operatörernas täckningskartor som visar ett visst geografiskt område där olika färger anger bastäckning, bra täckning till mycket god täckning.

Kolla kartor med täckning av 5g

Alla olika leverantörer har sin 5g täckningskarta online och det är därför enkelt som kund att få en överblick av respektive täckning. Därför kan man enkelt ta reda på vilken operatör som funkar bäst där man bor eller arbetar. Genom att titta på täckningskartorna kan man se att hos de flesta operatörer är täckningen väldigt likvärdig i södra Sverige med större skillnader på landsbygden och uppe i Norrland. Det kan därför vara viktigt att studera kartorna om man inte bor i de södra delarna av Sverige. Oavsett hur mycket surf man har på sitt abonnemang är det oanvändbart om man inte har tillgång till täckning.

När man studerar kartorna kan man enkelt filtrera för att kika på olika typer av täckning som 5G nät och är en bra indikation på var bäst täckning finns. Täckningskartorna stämmer ofta väldigt bra med är endast ett hjälpmedel för att få ett hum om hur täckningen är i det specifika området. För att få en mer exakt beräkning kan det vara bra att själv undersöka platsen, fråga vänner eller familj eller grannar om deras upplevelser. Det är även bra att vara medveten om att olika enheter klarar av täckning på olika sätt och att även omgivningen såsom byggnader, berg, väder eller höjdskillnader kan påverka täckningen.

För att få bäst täckning

 • Bör man undersöka och studera operatörernas täckningskartor
 • Se över vilka områden behövs täckningen som mest
 • Behövs rätt resurser, såsom smarta enheter och abonnemang
 • Undersök området själv eller fråga andra för att få en bra uppskattning

Personliga artiklar för varje intresse

Shopping

Det kan kännas obekvämt, överväldigande och utmanande att köpa en sexleksak. Vad är till exempel skillnaderna mellan de fjärrstyrda sexleksaker som du hittar hos Dildolistan och de motparter som du själv styr? Och behöver verkligen en dildo se ut som en penis?

Som med alla andra inköp du gör bör du lägga lite tanke bakom ditt köp av sexleksaker. Köpet är trots allt en investering i din personliga njutning. Innan du handlar bör du därför fundera över vad du egentligen vill få ut av din nya leksak. För att underlätta för dig har vi tagit fram nedanstående tips och råd kring valet av produkt.

Så väljer du rätt sexleksak hos Dildolistan

När du handlar sexleksaker via Dildolistan kan du ha följande faktorer i åtanke:

 • Välj en leksak av rätt storlek. Det finns många olika varianter att välja mellan, från stora stavliknande vibratorer till mer diskreta sådana som ryms i din hand. Därför kan det vara svårt att veta hur stor dildo du bör köpa. Men fundera över vad du gillar mest när det kommer till onani och sex. Om du föredrar att tillfredsställa dig med ett finger kan det räcka gott med en lite mindre och mer diskret vibrator. Har du dock en välhängd partner kan du kanske tycka att ju större sexleksak desto bättre.
 • Begränsa urvalet till den form och typ av leksak du föredrar. När du väl har valt längd och bredd på dildon är det dags att välja form på sexleksaken. Dildolistan har ett utbud bestående flera olika sexleksaker i alla möjliga former och färger. Du kan till exempel välja att köpa en rabbit, en G-punktsdildo eller någon helt annan vuxenleksak.
 • Välj ett material som du gillar. De sexleksaker som du hittar hos Dildolistan har inte bara olika storlekar och former – även materialen varierar. Det är viktigt att du vet vilket material den sexleksak som du köper är tillverkad av. Vibratorn är trots allt tänkt att föras in och ut i/ur din kropp. Silikon är en personlig favorit för många men det finns även andra material att välja mellan.

Allt om flytt – för dig som ska flytta för första gången

Inredning

Att flytta hemifrån är för många ett roligt och spännande äventyr – men det innebär också en del stress och tungt praktiskt arbete. Oavsett hur mycket eller lite som ska flyttas är det bra att bara förberedd – därför kan du här läsa allt om flytt, när det är dags att flytta hemifrån.

Förberedelser

Tanken med den här texten är att du ska lära dig allt om flytt – eller åtminstone allt du behöver veta. Att flytta hemifrån skiljer sig en del från att flytta från en egen bostad till en annan, eftersom det ofta innebär att ett mindre bohag ska flyttas, samt att andra moment, så som flyttstädning, inte är aktuellt på samma sätt.

Trots det är det bra med förberedelser för att det ska flyta på snabbt och smidigt när flyttdagen väl är kommen. När du väl får nycklarna till din första egna bostad vill du troligen komma på plats så snabbt som möjligt och även om du inte tycker dig ha så många saker som ska flyttas kommer det säkerligen bli en del flyttkartonger ändå.

Det du kan göra för att förbereda flytten är alltså att planera och börja packa det som går, så att det är så lite som möjligt kvar när flyttdagen är kommen. Tänk på att införskaffa bra packmaterial, så som:

 • Flyttkartonger
 • Bubbelplast
 • Packpapper/tidningspapper

Allt om flytt och transport

När allt är packat, klart och förberett är det bara att invänta flyttdagen – men det finns ännu ett beslut att fatta. För dig som redan vet allt om flytt vet också att transporten kan vara lite klurig – har du till exempel en säng och en garderob kommer det inte räcka med en vanlig personbil. Släpvagn är inte heller det bästa alternativet, om den inte har en skyddande kåpa.

Alternativen här är att hyra en mindre lastbil eller att anlita en flyttfirma. En flyttfirma vet garanterat allt om flytt och transport och kan genomföra jobbet på ett snabbt och smidigt sätt. Det är ofta tidsbesparande men kostar såklart en slant extra istället.

Nu vet du allt om flytt, transport, förberedelser och annat som är viktigt att tänka på när det äntligen blivit dags att bryta upp och flytta hemifrån. Packa dina tillhörigheter och välj ett flytt, – och transportalternativ som passar ditt behov bäst. Förhoppningsvis dröjer det sedan ett tag tills du ska flytta nästa gång!

Vet mer om Hugo Boss parfym

Parfym

Vet mer om Hugo Boss parfym

Hugo Boss parfym – sannolikt tillhandahåller varumärket några av de mest populära dofterna på marknaden. I den här texten kan du läsa mer om deras sortiment.

Hugo Boss – parfym för både damer och herrar

I sortimentet finns dofter för såväl män som kvinnor. Bland populära herrparfymer märks bland annat:

 • Bottled
 • Intense
 • Night
 • Unlimited

För herrarna finns även, i kollektionen Bottled, kompletterande rakvatten och deodoranter. Populärt har det blivit att ge bort dessa parfymer i present, och kanske i synnerhet Bottled med tillhörande komplement. Den som vill leta efter en ny parfym till sig själv kan med fördel titta på kollektionerna Man, Reserved och Ice. Mer information om dessa hittas enkelt på nätet, till exempel genom en sökning på “hugo bass parfym herrar”. För att veta vad som passar krävs dock ett besök i butik, eller hembeställning av provexemplar.

För damerna finns kollektioner så som The Scent For Her. Många röster runt om på nätet, till exempel i kommentarsfälten hos olika butiker, lovordar den. Bland annat rosas den för att den luktar starkt och länge, och att den känns “dyr”. Många säger att den luktar sött, men inte för sött, och att de får många komplimanger när de använder den.

Märkets historia

Hugo Boss startades i Metzingen i Tyskland år 1924 och gick i konkurs sex år senare. Ett år därefter startades företaget upp igen och har varit verksamma sedan dess. Verksamheten då centrerade mycket kring kriget och dessförinnan den dåvarande regimen.

Efter kriget tog svärsonen Eugen Holy över verksamheten och började bland annat tillverka kostymer för män. När Eugen pensionerade sig lämnades verksamheten över i hans sons händer, som började planera för att expandera varumärket internationellt.

Hugo Boss Parfym fanns dock inte förrän i mitten av 80-talet, då den första doften lanserades. Lanseringen hjälpte företaget till börsen och var en bidragande faktor till att företaget är så stort och välkänt som det är idag.

Snabb fakta

 • Företaget startades i Metzingen i Tyskland år 1924.
 • 2010 hade de nästan 10 000 anställda – åtta år senare nästan 15 000.
 • Hugo Boss parfym lanserades för första gången år 1984.
 • 2010 omsatte man 1 729 miljarder euro – 2019 var siffran 2,9 miljarder euro.
 • Hugo Boss har sponsrate Formel-1-föraren Niki Lauda och racingteamet McLaren.

Mycket goda betyg för Dermaceutic K Ceutic

Skönhetsvård

Mycket goda betyg för Dermaceutic K Ceutic

Många E-butiker låter sina kunder recensera de produkter som säljs. På detta sätt får de en bild av vad kunderna uppskattar och kan även visa nya kunder vad som uppskattas med de olika produkterna. En av de hudvårdsprodukter som fått mycket goda recensioner är Dermaceutic K Ceutic.

4,8 i betyg på 482 omdömen

En av de E-butiker som säljer Dermaceutic K Ceutic har närmare 500 olika kundrecensioner på produkten. Alla kunder har fått sätta betyg på mellan 1 och 5 samt lämna en kommentar. Det genomsnittliga betyget var i december 2020 på 4,8 av 5 vilket är väldigt högt.

Exempel på fördelar som nämnts är:

 • Hjälper mot perioral dermatit

En av recensionerna lyfter upp att krämen är positiv för hennes perioral dermatit. Recensenten är 55 år och kvinna.

 • Passar alla årstider

Dermaceutic K Ceutic är en allroundkräm som speciellt passar efter peeling, laserbehandlingar och estetiska behandlingar. Men det är även en allroundkräm som på så vis att den kan användas året runt. Detta är det även flera som påpekar, dvs att de inte behöver byta kräm under året.

 • Lugnar och vårdar

Något som många återkommer till är att krämen upplevs lugnande och vårdande för hyn. Om Dermaceutic K Ceutic ska beskrivas kort är det just dessa två funktioner som är dess kärna.

 • Perfekt vid superkänslig hud

Dermaceutic K Ceutic vänder sig främst til personer som har superkänslig och torr hud. Ett par recensenter nämner att de har ”superkänslig” hud och att de testat flera andra produkter innan de hittat rätt. Dessa är extra nöjda eftersom det tagit ett tag innan de hittat den produkt som ger det resultat som sökt efter. Många skriver ”Rekommenderas starkt” i recensionerna.

Däremot kommer inte produkten passa för alla. Allt beror på hudproblem, hudtyp och vad målet är med behandlingen. Men med så högt betyg visar det sig att Dermaceutic K Ceutic håller vad som lovas i dess produktbeskrivning.

Negativt med Dermaceutic K Ceutic

Alla recensioner ger inte krämen högsta betyg. Det finns ett par treor och fyror bland betygen. Det som främst då nämns är krämens konsistens, något som är mycket personligt vad man uppskattar och vill ha. En nämner exempelvis att den är lite svårare att använda under sommarens varmare månader. Kan upplevas ”något tjock” att smörja på. En recensent påpekar däremot att detta kan underlättas genom att serum först läggs varpå sedan Dermaceutic K Ceutic appliceras.

Städa smart med skafferivaror

Städning

Städa smart med skafferivaror

Det finns få saker som är så tillfredställande som ett skinande blank badrum som dessutom är rengjort med billiga och miljövänliga medel. Vill du också städa smart och uppleva samma känslan? Öppna skafferiet och gör dina egna rengöringsmedel.

Städa smart med ättika

Med ättika kan du nästan städa vad som helst skinande rent. Ett gammalt husmorsknep som håller måttet än idag. För en effektiv fönsterputs som hjälper dig att städa smart och billigt: Blanda ättika, vatten och en droppediskmedel. Fönsterputsen går även bra att använda på duschväggar som har mycket kalk på sig. Spraya på, låt verka, gnugga med en svamp och torka sedan av. Knepet gäller för hela badrummet, på kaklet och mellan fogarna såväl som på toaletten och handfatet.

Ättika kan även användas för att lösa upp stopp i avlopp med för att få bort dålig lukt från avloppet. Ättika drar nämligen åt sig dålig lukt, något att lägga på minnet för att få bort stank från källaren, under diskbänken och till och med röklukt om någon råkat glömma kastrullen på spisen allt för länge. Det gäller att städa smart när olyckan är framme och då är ättika en bra första lösning på det illaluktande problemet.

Städa smart med bikarbonat

Med bikarbonat eller bakpulver kan du garanterat städa smart i hemmet, oavsett vilket område vi pratar om då det är bra för plånbok och miljö samt att en burk bakpulver är något de allra flesta har hemma i skafferiet. Likväl som ättika är bikarbonat ett riktigt universalmedel som kan få det mesta rent, inklusive råda bot på dålig lukt och upplösa stopp i avloppet. Men det går även att med bikarbonat städa:

 • Silverbestick – eller inte bara bestick utan silver överlag går att putsa upp med hjälp av bikarbonat. Klä en balja i aluminium, lägg besticken i baljan, häll över kokande vatten och bikarbonat. En kemisk reaktion uppstår då och inom några minuter kan du ta upp besticken och börja putsa de rena.
 • Ugnen – kan i många hem vara en bortglömd plats som behöver extra kärlek i form av en ordentlig städning. Börja med att spruta ättika, häll över bikarbonat och låt dra i en halvtimme. Gnugga och torka rent!

Det var några tips på hur du kan städa smart med hjälp av det du redan har hemma i ditt skafferi.

Välj ett bra kösystem – tänk på detta

Kösystem

Välj ett bra kösystem – tänk på detta

Det finns få saker som är så irriterande än att hamna i en kö som man inte vet hur lång tid det kommer ta eller när det är nästas tur.  Sättet ett kösystem fungerar på är en direkt reflexion av den kundservice som erbjuds. Välj ett system som tänker på kunden i första hand. Det finns massor av olika sätt att köa på. Nästan inga av dem är behagliga men de är nödvändiga. Att skaffa sig ett välfungerande system för att vänta är därför A och O för ett företag.

Alla har suttit och blivit irriterade över att man inte kommer fram till operatören i telefonen. Eller att få kommunicera med en maskin som bara ger en mängd olika oanvändbara alternativ eller väntat i ett rum i flera timmar innan det blir sin egen tur.    

Det är detta som händer

Kunden blir på dåligt humör innan hen ens har hunnit fram till sitt möte med kundbehandlaren. En kund som är irriterad sedan tidigare är alltid mycket svårare att handskas med. Vilket kan leda till förlorade intäkter, sämre rykte och besvärligare arbetsförhållanden på arbetsplatsen.

När du har ett kösystem som fungerar

Skillnaden kan vara som natt och dag. När kösystemet fungerar som det ska kommer responsen från kunderna att vara mycket bättre. Problemen som uppstår blir lättare att hantera. Mer sälj kommer att öka till följd av högre kundnöjdhet, samt service och tillgänglighet. Problem försvinner och nya möjligheter skapas.

Vad är då viktigt att tänka på i val av kösystem 

 • Antal kunder som kösystemet måste hantera
 • Väntetid mellan kunder
 • Underhållning
 • Förväntningar
 • Mer sälj
 • Service

Det som önskas är självfallet att kunden upplever att det gick fortare än förväntat. Att kunden känner sig sedd och prioriterad. Underhållning och mer sälj är andra aspekter som inte borde nedprioriteras.

Vad kan kunden förvänta

Tänk på att informera kunden på något sätt från början om när och hur lång tid det kommer att ta innan de blir mottagna. Om kunderna måste vänta på plats kan det vara smart att ha trevliga produkter, tidningar, musik, spel eller andra saker tillgängligt för kunden för att skapa ett bättre kösystem och kundservice. Alternativt att det finns möjlighet för kunder att lämna och komma tillbaka senare vid avtalad tid.

Omgående lån

E-handel

En trasig bil, tvättmaskin som läcker eller kanske en oväntat dyr veterinärräkning. Plötsligt händer något och du står handfallen inför räkningarna. Trots en god ekonomi kan det vara svårt att lägga ut mycket pengar på en gång utan att planera i förväg. Vid sådana tillfällen kan ett smslån med direkt utbetalning vara bra. Den här typen av lån är lätta att få, till och med om man har betalningsanmärkningar. Dessutom kommer pengarna direkt in på kontot, du får alltså en direkt utbetalning. Visst är smslån inte att föredra om man jämför med andra typer av lån. Men ett privatlån utan säkerhet kan ta ett tag att få. Ibland hinner man helt enkelt inte vänta utan behöver pengarna direkt.

Se info på denna sida.

Andra alternativ

Eftersom räntan är väldigt hög för smslån med direkt utbetalning plus att löptiden är kort är det viktigt att du vet 100 % att du kommer kunna betala av och lösa lånet inom den bestämda tidsperioden. Om du inte klarar av det hamnar du bara i större skulder. Försök att hitta andra lösningar istället för att ta ett snabblån. Exempelvis låna pengar från familj eller vänner. Eller sälja av något från hemmet? Du bör se ett smslån med direkt utbetalning som att du lånar en bit av din kommande lön. Så när du väl får in lönen ska den delen bort direkt och användas för att lösa ditt lån. Det är viktigt att du kan betala, annars är risken väldigt stor att hamna i stora skulder. Det är just detta som gett smslån sitt dåliga rykte. I och med att det är så enkelt att låna den här sortens lån fortsätter personer med ekonomiska svårigheter att ta lån efter lån som de sedan inte kan betala tillbaka.

Budget och framtid

Visst kan ett smslån med direkt utbetalning vara otroligt hjälpsamt och en räddare i nöden. Men när du väl betalat tillbaka lånet och ekonomin lugnat sig en aning bör du se till att komma tillbaka på banan. Gör en budget, det finns bra kalkyler på nätet som hjälper dig räkna ut hur mycket du kan spara i månaden.

Vagabond – från Varberg till världen

Vagabond

Vagabond – från Varberg till världen

Vagabond är en svensk skotillverkare som varit aktiv sedan 1973, och till skilland från många andra stora företag håller de till på samma plats där allt en gång startade, i Varberg. Idag säljs märket över hela världen och förknippas med skor av hög kvalitet och stilren design. I utbudet hittar man många olika modeller och dessutom finns tjusiga accessoarer att matcha med för den som vill.

Till vardags eller fest

Vagabond tillverkar skor av hög kvalitet som lämpar sig både till vardags och till fest. För den som letar en skön sko att ha på jobbet finns ett stort utbud av ergonomiska och mjuka skor, liksom finare modeller med klackar och spännen som passar för festligare tillställningar.

Enkla och festliga modeller finns för både dam och herr, och en av Vagabonds främsta egenskaper är att varje produkt tas fram av ett designteam i den egna studion i just Varberg.

Passar en bred målgrupp

Vagabond tillverkar skor för både dam och herr och dessutom i många olika modeller. Skorna passar för både gamla och unga och nästan oavsett vilken smak man har är det enkelt att hitta något man gillar i deras stilrena och stilsäkra sortiment. Tillverkaren lägger även stor vikt när det kommer till val av material så att skorna ska vara slitstarka samtidigt som dom är snygga.

Trendiga väskor

Förutom skor kan man även hitta trendiga väskor i Vagabonds utbud. Precis som med skorna passar väskorna för både dam och herr och det finns modeller som lämpar sig för både vardags eller fest. Produkterna är framtagna i material av hög kvalitet och designteamet hemma i Varberg hänger med i modevärldens tvära kast och ser till att alltid vara på topp.

För den som letar efter moderna och sköna skor är Vagabond en skotillverkare att lita på. Man får skor av hög kvalitet med snygg och genomtänkt design till ett rimligt pris, oavsett om man letar en nätt sandal att bära på sommarens fester eller en varmare känga till vintern. Produkterna finns att köpa både i egna butiker och hos andra kedjor och dessutom finns ett brett utbud på nätet.

Ny eller begagnad mobiltelefon

Teknik

Att ha en mobiltelefon är mer eller mindre nödvändigt för att man skall kunna fungera i vardagen. Allt fler tjänster utförs via telefonen. Såväl mobilt bankid som incheckningsverktyg finns i appar för telefonen. Vidare är de fasta telefonerna någonting som allt fler väljer bort. Detta innebär inte att man behöver den nyaste av alla mobiltelefoner. Dagens telefoner är mycket påkostade och håller långt bättre än vad an kan tro. En begagnad Samsung kostar dessutom betydligt mindre än många av de nya, billigare, alternativen. Genom att titta på en begagnad telefon istället för en ny, kan man generellt få en betydligt bättre hårdvara till ett bra pris. Skulle någon del ha blivit allt för sliten, går detta att åtgärda innan leverans beroende på var man köper sin begagnade Samsung telefon.

Begagnade telefoner finns att köpa här. En begagnad Samsung eller telefon från annat större fabrikat kan införskaffas till riktigt bra pris.

Handla mobiltelefon via företag eller inte

Det finns alltid en osäkerhet förknippad med att handla av privatpersoner. Man vet inte riktigt hur det ser ut med tryggheten om någonting skulle gå sönder strax efter köp. Har man inte någon erfarenhet av teknik kan man inte heller säkerställa att man får vad man önskar. Nu finns en rad företag som jobbar med begagnad teknik som mobiltelefoner. När de köper in begagnade varor går de igenom dessa för att säkerställa funktionalitet och prestanda. I vissa fall kan en skärm, knapp eller batteri behöva bytas ut. Detta kan vid behov göras innan telefonen levereras. För den som själv önskar sitta med uppgiften att byta batteri, är detta fullt möjligt. Reservdelar finns i samma butik som man besöker vid behov av en begagnad Samsung eller annan telefon.

Att telefoner inte återvinns är ett problem för miljön såväl som för konsumenten. Det finns en hel del material som kan användas för att tillverka nya telefoner om de återvinns. Samtidigt sparas många av dessa telefoner i lådor och byråer. För den som vill ha en ny produkt går det ofta att byta in de gamla rariteter som finns i hemmet. Skulle det vara allt för gammal teknik för att byta in, kan de i vilket fall återvinnas för att man på så vis skall bidra till en bättre hållbarhet inom tillverkningen. För vidare information om hur man kan återvinna telefoner går det att se tillverkares webbsidor.