Skäggolja för ett mjukare skägg

Skönhet

Att ha ett längre skägg blir mer och mer modernt och det är viktigt att sköta om ansiktshåret precis som håret på huvudet. Med skäggolja så blir inte skägget lika slitet som annars, det gör skägget mer följsamt och dessutom blir det mjukare. Skäggolja finns i många varianter nu för tiden och finns anpassat för vissa typer av skägg samt sådana oljor som passar alla. Oavsett om man har kort eller långt skägg, tjockt eller tunt, så kan skäggolja vara en riktigt bra ide för ett mjukare skägg.

Skäggolja för hela ansiktet

Det är inte bara själva skäggstråna som skäggolja är bra för utan även för hela nedre delen av ansiktet. Skägget ser fint och välmående ut och oljan hjälper även mot ingrodda hårstrån och irritation på huden under skägget. Oljan hjälper även mot torrhet på huden och infektioner som orsakas av torr hud. Genom att smörja in skägget med skäggolja när det är handdukstorrt så blir det ordentligt återfuktat och är dessutom en riktigt bra bas innan man använder andra produkter i skägget. Skäggolja fungerar även väldigt bra på mustascher och gör att de blir mindre buskiga. De flesta skäggoljor på marknaden är inte bara motverkande av irritation, utan även bakteriedödande. Många som har ett tjockt skägg kan råka ut för svampinfektioner på huden och skäggolja hjälper alltså till att motverka även detta.

Besök denna sida för det bästa inom skäggolja.

Andra användningsområden

Skäggolja kan även ha andra användningsområden och är på flera sätt bra att ha i sitt badrumsskåp. Det går att använda många olika oljor istället för exempelvis hudkräm i ansiktet. Det är dock viktigt att inte använda för mycket, då kan porerna täppas till. Skäggoljor kan även användas i håret då det har samma effekt på alla typer av hår. Håret blir mjukare, mindre frissigt och får en extra glans. Genom att även använda skäggolja i håret så vårdar man det och ger en bra bas innan man använder andra hårprodukter. Att spara ut till skägg ger även ansiktet ett bra skydd mot solen och hjälper även till vid allergier då skäggstrån kan fånga partiklar som annars skulle åkt upp i näsan. De kan helt enkelt ha en liknande funktion som håret i näsborrarna som skyddar kroppen mot bakterier och allergena partiklar. Med en skäggolja i skägget skyddas ansiktet ytterligare och dessutom doftar det riktigt gott.

Previous
Orrefors
Next
Festprogram vid större bröllop