Trendriktiga höstskor

klassiska kängor

Klassiker finns alltid att hitta när man letar skor och till hösten kommer fler än annars. Jodhpurs är en modell som nästan alltid finns att hitta. För andra stilar kan du via höstskor.se finna trendiga modeller. Benämningen Jodhpurs syftar både på ridbyxor och på stövletter som passar till dessa byxor. Det handlar om snygga, dressade skor som passar till alla tillfällen och kan bäras av både damer och herrar. De är också praktiska – de skyddar dina fötter från fukt och kyla, och från vägens alla hinder. Skon är väldesignad och formar sig efter foten, så att du kan njuta av en bra passform och dina fötter kan må bra hela dagen lång.

Inte bara ryttarutrustning

Visserligen var Jodhpurs från början bara ridskor – men detta är inte längre fallet. Nu används de till praktiskt taget vad som helst – och de kan till och med göra en hel outfit. Tänk till exempel en romantisk sommarklänning – finns det något som kan tuffa upp den mer än ett par svarta Jodhpurs och en läderjacka? Eller välj jeans och en häftig T-shirt – Jodhpurs är som gjorda för den looken. Ett snyggt par i en neutral färg med snygga detaljer kan vara pricken över i:et när din outfit består av ett par leggings och en oversize tröja, och när vädret blir rejält kallt fungerar de både som skydd och som stilikon tillsammans med dina annars bulkiga vinterkläder.

Så fick skorna sitt namn

Jodhpurs heter egentligen stövletter på svenska – men denna tråkiga benämning glömmer man gärna till förmån för det mer exotiska utländska namnet. Jodhpurs var från början ridbyxor som namngavs efter den indiska staden Jodhpur, och de användes flitigt inom Englands högklassade kretsar när det var frågan om hästpolo och andra ridrelaterade sporter. Man designade särskilda stövlar att använda tillsammans med dessa byxor – ankelhöga stövlar som hade remmar runt vristen. Dessa blev de första Jodhpur Boots, eller som de senare blev kända, rätt och slätt Jodhpurs. De finns i modeller som Georgeboots (hög snörning), Alexanderboots (remmar), Wellies eller Wellingtonboots (mjukt skaft) och Chelsea boots (gummiresår).
Det finne en hel del Jodhpurs online flr de som jagar efter dessa.
I utbudet hittar vi kända märken som de här:
·      Cheap Monday
·      Hush Puppies
·      Swedish Hasbeens
·      Blundstone
·      Ten Points
·      Loake
·      Bruno Premi
·      Billi Bi

 

Next
Sätt stil på hemmet med gardiner