Hemlarm – så funkar det

Larm

Hemlarm – så funkar det

Ett hemlarm är ett system som är designat för att upptäcka om någon icke auktoriserad tar sig in i ditt hem, och skyddar dig mot både inbrott och skadegörelse. Det kan dessutom köpas i kombination med ett brandlarm. Här redogör vi för vad du kan förvänta dig av ditt hemlarm.

Vissa hemlarm skyddar dig enbart mot inbrott medan andra system kombinerar inbrottsskydd med brandskydd. Vi berättar nedan om båda typerna av hemlarm.

Inbrottsskydd 

Det finns många olika typer av inbrottslarm. De är olika avancerade och kommer i olika prisklasser. Allt ifrån de som bara tjuter när någon otillåtet tar sig in i ditt hem, till de som även har en kamera, och monitor med möjlighet att sköta larmet på distans, samt ett kontrollsystem för dörrar med elektriska lås, med mera. Det varierar även hur många rörelsesensorer ditt hemlarm har, samt vilken typ av sensor det har. Vilket hemlarm som passar dig bäst beror på hur stort hem du bor i, hur mycket saker av värde du har, samt hur mycket pengar du är beredd att lägga på ditt hemlarm.

Ditt inbrottslarm kan kombineras med ett övervakningssystem, det vill säga en eller flera övervakningskameror, som tillåter dig ha uppsikt både inne i hemmet och utanför. Om det mot förmodan skulle ske ett inbrott eller någon typ av skadegörelse i eller utanför ditt hem har polisen därmed större chans att finna den som begått inbrottet, eftersom personen troligtvis fångats på film.

Inbrottsskydd samt brandskydd – ett komplett hemlarm

Utöver allt som nämnts ovan vad gäller inbrottsskydd kan ett hemlarm även inkludera ett brandlarm. Om du inte redan har ett brandlarm installerat är detta att rekommendera, det är någon som varje hem bör ha. Ett brandlarm kan varna dig för brand och rökutveckling både genom ljudsignaler och genom visuella signaler, även om ljudsignaler är det vanligaste. Brandlarmet känner av både rök, värme och kolmonoxid, men kan även aktiveras manuellt. Många brandlarm är batteridrivna, och det är därför viktigt att ha koll på om batteriet skulle ta slut, och i så fall byta det.  Brandlarmet är alltså ett viktigt komplement till ditt hemlarm, och om du inte redan har ett, bör du köpa ett hemlarm där brandlarm ingår.

Vi hoppas att du hittar det hemlarm som passar dina behov och din ekonomi bäst. Tveka inte att höra av dig till en återförsäljare och berätta om dina behov så kan de hjälpa dig välja hemlarm.

Previous
MTB + elcyklar = elektriska MTB-cyklar
Next
Rökdetektor ökar säkerheten