Städa smart med skafferivaror

Städning

Städa smart med skafferivaror

Det finns få saker som är så tillfredställande som ett skinande blank badrum som dessutom är rengjort med billiga och miljövänliga medel. Vill du också städa smart och uppleva samma känslan? Öppna skafferiet och gör dina egna rengöringsmedel.

Städa smart med ättika

Med ättika kan du nästan städa vad som helst skinande rent. Ett gammalt husmorsknep som håller måttet än idag. För en effektiv fönsterputs som hjälper dig att städa smart och billigt: Blanda ättika, vatten och en droppediskmedel. Fönsterputsen går även bra att använda på duschväggar som har mycket kalk på sig. Spraya på, låt verka, gnugga med en svamp och torka sedan av. Knepet gäller för hela badrummet, på kaklet och mellan fogarna såväl som på toaletten och handfatet.

Ättika kan även användas för att lösa upp stopp i avlopp med för att få bort dålig lukt från avloppet. Ättika drar nämligen åt sig dålig lukt, något att lägga på minnet för att få bort stank från källaren, under diskbänken och till och med röklukt om någon råkat glömma kastrullen på spisen allt för länge. Det gäller att städa smart när olyckan är framme och då är ättika en bra första lösning på det illaluktande problemet.

Städa smart med bikarbonat

Med bikarbonat eller bakpulver kan du garanterat städa smart i hemmet, oavsett vilket område vi pratar om då det är bra för plånbok och miljö samt att en burk bakpulver är något de allra flesta har hemma i skafferiet. Likväl som ättika är bikarbonat ett riktigt universalmedel som kan få det mesta rent, inklusive råda bot på dålig lukt och upplösa stopp i avloppet. Men det går även att med bikarbonat städa:

  • Silverbestick – eller inte bara bestick utan silver överlag går att putsa upp med hjälp av bikarbonat. Klä en balja i aluminium, lägg besticken i baljan, häll över kokande vatten och bikarbonat. En kemisk reaktion uppstår då och inom några minuter kan du ta upp besticken och börja putsa de rena.
  • Ugnen – kan i många hem vara en bortglömd plats som behöver extra kärlek i form av en ordentlig städning. Börja med att spruta ättika, häll över bikarbonat och låt dra i en halvtimme. Gnugga och torka rent!

Det var några tips på hur du kan städa smart med hjälp av det du redan har hemma i ditt skafferi.

Previous
Välj ett bra kösystem – tänk på detta
Next
Mycket goda betyg för Dermaceutic K Ceutic