Omgående lån

E-handel

En trasig bil, tvättmaskin som läcker eller kanske en oväntat dyr veterinärräkning. Plötsligt händer något och du står handfallen inför räkningarna. Trots en god ekonomi kan det vara svårt att lägga ut mycket pengar på en gång utan att planera i förväg. Vid sådana tillfällen kan ett smslån med direkt utbetalning vara bra. Den här typen av lån är lätta att få, till och med om man har betalningsanmärkningar. Dessutom kommer pengarna direkt in på kontot, du får alltså en direkt utbetalning. Visst är smslån inte att föredra om man jämför med andra typer av lån. Men ett privatlån utan säkerhet kan ta ett tag att få. Ibland hinner man helt enkelt inte vänta utan behöver pengarna direkt.

Se info på denna sida.

Andra alternativ

Eftersom räntan är väldigt hög för smslån med direkt utbetalning plus att löptiden är kort är det viktigt att du vet 100 % att du kommer kunna betala av och lösa lånet inom den bestämda tidsperioden. Om du inte klarar av det hamnar du bara i större skulder. Försök att hitta andra lösningar istället för att ta ett snabblån. Exempelvis låna pengar från familj eller vänner. Eller sälja av något från hemmet? Du bör se ett smslån med direkt utbetalning som att du lånar en bit av din kommande lön. Så när du väl får in lönen ska den delen bort direkt och användas för att lösa ditt lån. Det är viktigt att du kan betala, annars är risken väldigt stor att hamna i stora skulder. Det är just detta som gett smslån sitt dåliga rykte. I och med att det är så enkelt att låna den här sortens lån fortsätter personer med ekonomiska svårigheter att ta lån efter lån som de sedan inte kan betala tillbaka.

Budget och framtid

Visst kan ett smslån med direkt utbetalning vara otroligt hjälpsamt och en räddare i nöden. Men när du väl betalat tillbaka lånet och ekonomin lugnat sig en aning bör du se till att komma tillbaka på banan. Gör en budget, det finns bra kalkyler på nätet som hjälper dig räkna ut hur mycket du kan spara i månaden.

Previous
Vagabond – från Varberg till världen
Next
Välj ett bra kösystem – tänk på detta