Omgående lån

E-handel

En trasig bil, tvättmaskin som läcker eller kanske en oväntat dyr veterinärräkning. Plötsligt händer något och du står handfallen inför räkningarna. Trots en god ekonomi kan det vara svårt att lägga ut mycket pengar på en gång utan att planera i förväg. Vid sådana tillfällen kan ett smslån med direkt utbetalning vara bra. Den här typen av lån är lätta att få, till och med om man har betalningsanmärkningar. Dessutom kommer pengarna direkt in på kontot, du får alltså en direkt utbetalning. Visst är smslån inte att föredra om man jämför med andra typer av lån. Men ett privatlån utan säkerhet kan ta ett tag att få. Ibland hinner man helt enkelt inte vänta utan behöver pengarna direkt.

Se info på denna sida.

Andra alternativ

Eftersom räntan är väldigt hög för smslån med direkt utbetalning plus att löptiden är kort är det viktigt att du vet 100 % att du kommer kunna betala av och lösa lånet inom den bestämda tidsperioden. Om du inte klarar av det hamnar du bara i större skulder. Försök att hitta andra lösningar istället för att ta ett snabblån. Exempelvis låna pengar från familj eller vänner. Eller sälja av något från hemmet? Du bör se ett smslån med direkt utbetalning som att du lånar en bit av din kommande lön. Så när du väl får in lönen ska den delen bort direkt och användas för att lösa ditt lån. Det är viktigt att du kan betala, annars är risken väldigt stor att hamna i stora skulder. Det är just detta som gett smslån sitt dåliga rykte. I och med att det är så enkelt att låna den här sortens lån fortsätter personer med ekonomiska svårigheter att ta lån efter lån som de sedan inte kan betala tillbaka.

Budget och framtid

Visst kan ett smslån med direkt utbetalning vara otroligt hjälpsamt och en räddare i nöden. Men när du väl betalat tillbaka lånet och ekonomin lugnat sig en aning bör du se till att komma tillbaka på banan. Gör en budget, det finns bra kalkyler på nätet som hjälper dig räkna ut hur mycket du kan spara i månaden.

Vagabond – från Varberg till världen

Vagabond

Vagabond – från Varberg till världen

Vagabond är en svensk skotillverkare som varit aktiv sedan 1973, och till skilland från många andra stora företag håller de till på samma plats där allt en gång startade, i Varberg. Idag säljs märket över hela världen och förknippas med skor av hög kvalitet och stilren design. I utbudet hittar man många olika modeller och dessutom finns tjusiga accessoarer att matcha med för den som vill.

Till vardags eller fest

Vagabond tillverkar skor av hög kvalitet som lämpar sig både till vardags och till fest. För den som letar en skön sko att ha på jobbet finns ett stort utbud av ergonomiska och mjuka skor, liksom finare modeller med klackar och spännen som passar för festligare tillställningar.

Enkla och festliga modeller finns för både dam och herr, och en av Vagabonds främsta egenskaper är att varje produkt tas fram av ett designteam i den egna studion i just Varberg.

Passar en bred målgrupp

Vagabond tillverkar skor för både dam och herr och dessutom i många olika modeller. Skorna passar för både gamla och unga och nästan oavsett vilken smak man har är det enkelt att hitta något man gillar i deras stilrena och stilsäkra sortiment. Tillverkaren lägger även stor vikt när det kommer till val av material så att skorna ska vara slitstarka samtidigt som dom är snygga.

Trendiga väskor

Förutom skor kan man även hitta trendiga väskor i Vagabonds utbud. Precis som med skorna passar väskorna för både dam och herr och det finns modeller som lämpar sig för både vardags eller fest. Produkterna är framtagna i material av hög kvalitet och designteamet hemma i Varberg hänger med i modevärldens tvära kast och ser till att alltid vara på topp.

För den som letar efter moderna och sköna skor är Vagabond en skotillverkare att lita på. Man får skor av hög kvalitet med snygg och genomtänkt design till ett rimligt pris, oavsett om man letar en nätt sandal att bära på sommarens fester eller en varmare känga till vintern. Produkterna finns att köpa både i egna butiker och hos andra kedjor och dessutom finns ett brett utbud på nätet.

Ny eller begagnad mobiltelefon

Teknik

Att ha en mobiltelefon är mer eller mindre nödvändigt för att man skall kunna fungera i vardagen. Allt fler tjänster utförs via telefonen. Såväl mobilt bankid som incheckningsverktyg finns i appar för telefonen. Vidare är de fasta telefonerna någonting som allt fler väljer bort. Detta innebär inte att man behöver den nyaste av alla mobiltelefoner. Dagens telefoner är mycket påkostade och håller långt bättre än vad an kan tro. En begagnad Samsung kostar dessutom betydligt mindre än många av de nya, billigare, alternativen. Genom att titta på en begagnad telefon istället för en ny, kan man generellt få en betydligt bättre hårdvara till ett bra pris. Skulle någon del ha blivit allt för sliten, går detta att åtgärda innan leverans beroende på var man köper sin begagnade Samsung telefon.

Begagnade telefoner finns att köpa här. En begagnad Samsung eller telefon från annat större fabrikat kan införskaffas till riktigt bra pris.

Handla mobiltelefon via företag eller inte

Det finns alltid en osäkerhet förknippad med att handla av privatpersoner. Man vet inte riktigt hur det ser ut med tryggheten om någonting skulle gå sönder strax efter köp. Har man inte någon erfarenhet av teknik kan man inte heller säkerställa att man får vad man önskar. Nu finns en rad företag som jobbar med begagnad teknik som mobiltelefoner. När de köper in begagnade varor går de igenom dessa för att säkerställa funktionalitet och prestanda. I vissa fall kan en skärm, knapp eller batteri behöva bytas ut. Detta kan vid behov göras innan telefonen levereras. För den som själv önskar sitta med uppgiften att byta batteri, är detta fullt möjligt. Reservdelar finns i samma butik som man besöker vid behov av en begagnad Samsung eller annan telefon.

Att telefoner inte återvinns är ett problem för miljön såväl som för konsumenten. Det finns en hel del material som kan användas för att tillverka nya telefoner om de återvinns. Samtidigt sparas många av dessa telefoner i lådor och byråer. För den som vill ha en ny produkt går det ofta att byta in de gamla rariteter som finns i hemmet. Skulle det vara allt för gammal teknik för att byta in, kan de i vilket fall återvinnas för att man på så vis skall bidra till en bättre hållbarhet inom tillverkningen. För vidare information om hur man kan återvinna telefoner går det att se tillverkares webbsidor.

Personliga överraskningar

Kläder

Det finns många medel att ta till för att krydda upp sexlivet. Både när det kommer till intima stunder med en partner och egentid. Sexleksaker är något som verkligen kan göra samlivet mer äventyrligt och njutningsfullt. Det kan få sex som annars är samma sak varje gång, att kryddas till med något annat i den annars upprepande rutinen. Bland annat finns det produkter som ökar känsla och njutning för både honom och henne samtidigt. Till exempel penisringar med vibratorer. För er som vill hetta upp förspelet finns det också populära produkter, bland annat erotiska brädspel, ätbara produkter och stimulerande massageoljor. Förutom klassiska sexleksaker som dildos och vibratorer finns det idag även mycket annat. En produkt som blivit väldigt uppmärksammad är en typ av vibrator som istället för att vibrera har en sugande effekt.

Tillbehör som hettar upp

Förutom vibrerande och stimulerande sexleksaker kan även andra typer av redskap komma väl till pass. Med saker som handklovar, piskor, ögonbindlar och mer kan du och din partner leka olika rollspel eller helt enkelt utforska varandras kroppar på ett helt nytt sätt. Om du letar efter sexleksaker till dig själv finns en uppsjö kategorier att välja bland. Och tur är väl det, vi gillar ju alla olika. Om du föredrar klitorisstimulans finns det ett enormt utbud av olika vibratorer, både mer kraftfulla och avancerade men också enklare varianter. Vissa är vattentäta och går att använda i duschen eller i badet. För dig som vill ha penetration också finns många olika dildos med olika sorters vibrationsmönster.

Beställ diskret online

Det är få som känner sig bekväma med att handla sexleksaker i en fysisk butik. Det är egentligen inte särskilt konstigt. Sex är intimt och inte något man vill dela med sig av till alla. Idag kan du dock shoppa allt du behöver direkt på nätet. De allra flesta sexbutiker på nätet skickar ut sina beställningar i anonyma och diskreta paket som har helt vanliga avsändare. Det finns ingenting som avslöjar vad du egentligen har beställt. En perfekt lösning för den som tidigare hållit sig tillbaka för att undvika exponera sina sexuella fantasier till andra.

Handlar du med cashback? – Undvik följande

E-handel

Handlar du med cashback? – Undvik följande

Brukar du använda återbäringstjänster för att få in lite extrapengar vid shopping online? Då är du inte ensam. Tusentals svenskar använder dessa tjänster då de både är gratis och lönsamma att använda. Men se upp – det finns vissa fällor som man kan falla i. Här går vi igenom några av de faktorer som kan påverka din shopping samt återbäringen. Gå igenom artikeln för att få all den information som krävs för bättre shopping.

Aktivera inte Adblockers

Adblockers är ett samlingsnamn för programvara som kan installeras på telefon, surfplatta eller dator. Denna programvara blockerar en mängd reklam, pop-ups och liknande. Dessutom blockeras generellt användningen av så kallade cookies vilket är extremt små filer som exempelvis spårar IP-nummer, vilka webbsidor som besökts och sökhistorik.

Eftersom cashbackshopping bygger på att inköpen hos E-butikerna både ska kunna registreras och knytas till en viss person/konto behöver användning av cookies tillåtas. Eftersom Adblockers till stor del stoppar detta kan man inte heller få köpen registrerade vilket innebär att ingen återbäring kan ske.

Söka efter rabattkoder

En av de största sidorna inom cashbacktjänster har en avdelning med frågor och svar. På frågan ”Ska jag tänka på något?” svarar de att man ska undvika att googla efter olika rabattkoder. Orsaken är dessa rabattkodsidor har samma spårningssystem som vid ”återbäringsshopping”. Därmed kan ena spårningssystemen ta över det andra på följande sätt:

Du har klickat på länken på sidan för återbäringstjänster och tänkt genomföra ett köp. Men så börjar du istället googla efter rabattkoder och hittar en sida som sammanställer rabattkoder från hundratals E-butiker. Där ser du att du kan få 5% rabatt på kommande inköp bara du uppge en viss kod. Men för att få se koden behöver klicka på ”Se koden här” eller ”Till butik”.

När detta klick sker aktiveras deras spårningssystem och tar därmed över den spårningen som skapats via den cashbacktjänst du använder i vardagen.

Om sedan inköp sker kommer alltså rabattkodsidan få den provision som E-butiken betalar ut som tack för förmedling av kunden. Men de betalar inte ut något till dig som kund eftersom deras tjänst bygger på att erbjuda rabattkoder – inte cashback.

Sök – Klicka – Handla

För att minimera problemen kan man utgå ifrån att först söka efter den vara man vill ha. Du kan till och med lägga varorna i varukorgen. Därefter går du till den sida som erbjuder tjänster inom återbäring och klickar på den länk som aktiverar registreringen. Nu kan du gå tillbaka till varukorgen och slutföra ditt köp och därmed med säkerhet få återbäring.

Festprogram vid större bröllop

Trycksaker

Bröllopsdagen är någonting man inte vill slarva med! Denna dag kommer förhoppningsvis inte igen och att allting blir ett vacker minne är för många av dignitet. Genom att vara ute i god tid med sin planering kan man säkerställa att allting går enligt planerna. Visst, man kanske inte kan styra över allting som sker, men man kan sätta ordentliga och tydliga förutsättningar för att det hela skall bli som man önskat. Trycksaker för bröllop är värt att tänka igenom ett par gånger innan man kontaktar ett tryckeri. Det finns många sätt att jobba med sina trycksaker för att förmedla all den information man önskar. Att skriva så mycket som möjligt är sällan vad som bäst speglar ens tankar om dagen. Istället rör det sig om att koka ner all viktig information för att det skall vara begripligt för alla inblandade. Sådant man bör ha framhävt extra tydligt är fakta som rör tid och plats. Detta i kombination med klädsel, meny och tal ger ofta en komplett typ av inbjudningskort.

Bland trycksaker för bröllop är det sällan bara en fråga om inbjudningskort. Det är minst lika viktigt att ha med tackkort för att på ett enkelt sätt kunna uttrycka tacksamhet till de som bidragit till dagens upplevelse! Dessa kort skickar man ut efter att allting lagt sig. Man behöver inte göra så inom loppet av någon dag efter vigseln. Att ha med kort som förevigar minnet är omtyckt och uppskattat. Antingen kan man infoga detta i trycket eller komplettera med bilder som bladas in.

Trycksaker under vigsel och fest

För många är det naturligt att vigseln hålls i kyrkan. Oavsett om detta är platsen man önskar eller inte, kan det vara bra med ett program. I detta finns information om alla delar av vigseln och vad för sånger eller texter som läses under vigseln. Det är vanligt att man även har med namn på alla som spelar musik eller på annat sätt bidrar till vigselakten. Detta oavsett var man håller bröllopet.

När det sedan är dags för festlighet i anslutning till bröllopet kan ett festhäfte vara på sin plats! Detta är dels någonting roligt att bära med sig genom livet, inte bara för bröllopsparet. Dels är det ett sätt att få alla att känna sig bekväma. För vissa är det första gången man ses och att ha hjälp med att bryta isen kan underlätta och snabbare innebära att man kommer till den gemensamma festupplevelse som kan vara i fokus.

Skäggolja för ett mjukare skägg

Skönhet

Att ha ett längre skägg blir mer och mer modernt och det är viktigt att sköta om ansiktshåret precis som håret på huvudet. Med skäggolja så blir inte skägget lika slitet som annars, det gör skägget mer följsamt och dessutom blir det mjukare. Skäggolja finns i många varianter nu för tiden och finns anpassat för vissa typer av skägg samt sådana oljor som passar alla. Oavsett om man har kort eller långt skägg, tjockt eller tunt, så kan skäggolja vara en riktigt bra ide för ett mjukare skägg.

Skäggolja för hela ansiktet

Det är inte bara själva skäggstråna som skäggolja är bra för utan även för hela nedre delen av ansiktet. Skägget ser fint och välmående ut och oljan hjälper även mot ingrodda hårstrån och irritation på huden under skägget. Oljan hjälper även mot torrhet på huden och infektioner som orsakas av torr hud. Genom att smörja in skägget med skäggolja när det är handdukstorrt så blir det ordentligt återfuktat och är dessutom en riktigt bra bas innan man använder andra produkter i skägget. Skäggolja fungerar även väldigt bra på mustascher och gör att de blir mindre buskiga. De flesta skäggoljor på marknaden är inte bara motverkande av irritation, utan även bakteriedödande. Många som har ett tjockt skägg kan råka ut för svampinfektioner på huden och skäggolja hjälper alltså till att motverka även detta.

Besök denna sida för det bästa inom skäggolja.

Andra användningsområden

Skäggolja kan även ha andra användningsområden och är på flera sätt bra att ha i sitt badrumsskåp. Det går att använda många olika oljor istället för exempelvis hudkräm i ansiktet. Det är dock viktigt att inte använda för mycket, då kan porerna täppas till. Skäggoljor kan även användas i håret då det har samma effekt på alla typer av hår. Håret blir mjukare, mindre frissigt och får en extra glans. Genom att även använda skäggolja i håret så vårdar man det och ger en bra bas innan man använder andra hårprodukter. Att spara ut till skägg ger även ansiktet ett bra skydd mot solen och hjälper även till vid allergier då skäggstrån kan fånga partiklar som annars skulle åkt upp i näsan. De kan helt enkelt ha en liknande funktion som håret i näsborrarna som skyddar kroppen mot bakterier och allergena partiklar. Med en skäggolja i skägget skyddas ansiktet ytterligare och dessutom doftar det riktigt gott.

Orrefors

Inredning

Oavsett var i landet man befinner sig kan man hitta glas från Orrefors. Detta klassiska varumärke har funnits med i våra traditioner sedan 1898! Innan glasbruket fanns ett järnbruk på samma plats. I takt med att lönsamheten sjönk för denna industri tog glasbruket över i allt större utsträckning. En tid in i glasbrukets historia började man tillverka kristallglas. Detta var omkring 1914 och framgången blev stor. Man var ganska snabba med att anlita konstnärer som kunda ta design och varumärke vidare. Genom att både blåsa glas och gravera desamma kunde man hitta sitt eget uttryck på ett sätt som ingen annan gjort.

Kvalitet

Det är inte bara i Sverige som Orrefors har namn om sig. Det har blivit ett varumärke som tagit sig ut i världen och som för många bär ett signum av kvalitet och hantverk. Namnet Orrefors kommer ursprungligen från Orra i Orranässjön. Fors är ett tillägg man tänker sig har en anknytning till den fors som löpte där järnbruket tidigare funnits. Hur ägarbilden sett ut har varierat en del under tiden sedan företaget grundades. Dock är det samma namn som behållits. Under 1990 köptes företaget av Kosta Boda AB och kom sedan att ingå i New Wave Group. Detta innebär att ägargruppen nu är börsnoterad och att en rad varumärken finns samlade. Orrefors Kosta Boda AB är ett av företagen i denna grupp som ännu jobbar med glasdesign. Detta hantverk är någonting som satt hela vår nation på kartan för de som har intresse av konst.

Det finns en lång historia av glaskonst i Sverige och för den med större intresse går det att besöka bruksmuseum såväl som verkstäder. I vissa av dessa kan man dessutom själv prova att blåsa glas. Glasriket är ett drömresmål för de som brinner för hantverket och det finns gott om information för den som vidare vill sätta sig in i den historia som finns tillgänglig.

Är det shopping som är intresset kan man hitta en hel del glas från Orrefors. Handlar man på nätet kan man göra fynd och hitta en hel del rabatterade priser som man har svårt att hitta någon annanstans. Under senare tid finns också möjlighet att via vissa klubbar få tillbaks pengar när man handlar. Detta är en sådan möjlighet när man handlar glas från Orrefors samt en uppsjö andra varumärken som också finns att studera.

Vilka fördelar finns med att handla cykel på nätet?

Cyklar

Genom att kombinera transport med motion så är cykeln verkligen en fantastisk produkt som alla kan få användning och glädje av. Vare sig du ska köpa en damcykel, herrcykel, barncykel, elcykel, ungdomscykel eller juniorcykel så är kan du enkelt beställa din cykel på nätet. Många e-butiker säljer kvalitetscyklar av välkända varumärken för olika typ av cykling. Det finns också prisvärda cyklar för dig som inte vill lägga ner en mindre förmögenhet på en cykel. En del cykelbutiker har både en fysiskt butik och en web-butik där man kan beställa en cykel.

Hur går ett köp av cykel på nätet till?

När du har bestämt dig från vilken web-butik du vill beställa från så har du redan kommit ganska långt i köpprocessen. När du ska köpa en cykel på nätet så finns det många e-butiker där du enkelt kan kolla lagersaldon och handla direkt i webshopen. Oftast finns flera olika betalningsalternativ där man kan använda både kreditkort, faktura eller postförskott. När du har beställt din cykel på lätet så brukar leveransen vanligtvis vara ganska snabb, förutsatt att den cykel du har valt finns i lager.

Är det säkert att beställa cykel på nätet?

Du som kund har precis samma rättigheter i en webshop som du har i en vanlig butik. Du har tre års reklamationsrätt så om något skulle visa sig vara fel på din cykel har du tre år på dig att be om att få pengarna tillbaka eller att få cykeln åtgärdad. När du köper en cykel på nätet så har du fjorton dagars ångerrätt. Det betyder att du kan upphäva ditt köp inom fjorton dagar. Det är viktigt att du sparar alla orderbekräftelser och betalningsöverföringar så att du vet precis när köpet av cykeln har genomförts.

Vill du handla cykel på nätet?

Vi tror absolut att du kommer dra nytta av alla de fördelar som finns när man shoppar på nätet även när du gör ett köp av cykel på nätet. Genom att skicka e-post till web-shopen kan du få en personlig kontakt och service. De flesta webhandlare kan man även ringa till. Tidigare var ofta priset den enda anledningen att beställa en cykel på nätet men nu har många e-butiker ett stort och bra sortiment av cyklar. Vissa e-butiker har showroom så du kan även ta en titt på cykeln samtidigt som du drar fördel av det pris som en online-butik kan erbjuda.

Överfallslam – när du känner dig otrygg

Överfallslarm

Överfallslam – när du känner dig otrygg

Många gånger är ett överfall helt oplanerat och förövaren ger sig på ett offer som man anser sig kunna bemästra. Har du ett överfallslarm så kommer omgivningen bli medveten om vad som är på väg att hända och överfallet tar slut. Ljudet från överfallslarmet är så kraftigt att angriparen i stort sett alltid springer iväg. Man ska dock alltid försöka att undvika att hamna i en hotfull situation. Välj alltid gator som är väl upplysta och där det finns mycket folk och bilar i rörelse. Undvik små folktomma gator och skogsstigar och skydda dig själv överallt med ett överfallslarm.

Var ska man förvara ett överfallslarm?

Man måste alltid räkna med att en angripare kan ta ifrån dig överfallslarmet så därför är det viktigt att man förvarar det på rätt sätt. Du kan till exempel fästa överfallslarmet på handväskan eller i fickan. Du kan också kasta iväg överfallslarmet efter att ha aktiverat det om du skulle råka ut för en hotfull situation. Ett överfallslarm bör vara ganska litet så att du enkelt kan hålla i det och ha det med dig överallt, till jobbet eller skolan och när du är ute på kvällen. En del föredrar att hålla överfallslarmet i handen för att snabbt kunna sätta igång det om det skulle visa sig nödvändigt.

Överfallslarm med olika design

Nuförtiden finns det överfallslarm som ser ut som små smycken så ingen kan ana att det i själv verket rör sig om ett larm. Det finns hjärtformade överfallslarm som man kan sätta på handväskan eller fästa på nyckelknippan. Det finns överfallslarm i olika färger och i olika storlekar. Dagens överfallslarm är enkla att bära med sig samtidigt som de ger ifrån sig ett öronbedövande ljud. När du väl har köpt ett överfallslarm bör du ta för vana att bära det med dig överallt. Annars är det lätt hänt att du inte har det på dig den dagen det verkligen behövs.

Överfallslarm –vad säger polisen?

Överfallslarm är lagliga att bära med sig överallt, även när du är ute och reser. Ett överfallslarm kan vara det som hjälper dig att ta dig ur en hotfull och otäck situation. Överfallslarm hjälper dig även mot djur som till exempel aggressiva hundar. Polisen brukar se positivt på att man använder överfallslarm. Det höga ljudet som ett överfallslarm ger ifrån sig skrämmer bort en eventuell angripare utan att ge några bestående skador eller att framkalla smärta som tårgas kan göra.