Varför arbeta som hyrläkare i Norge?

Ny

Att arbeta som hyrläkare i Norge kommer med flera fördelar. Några exempel:

  • Det ger möjlighet att pröva på att arbeta utomlands.
  • Det kan ge en riktigt bra lön.
  • En mer dynamisk arbetsmiljö.

Att vissa väljer att arbeta som hyrläkare i Norge är kanske inte särskilt förvånande. Här råder stundtals läkarbrist i vissa delar av landet, och inte sällan kan de erbjuda riktigt bra betalt. I den här texten kan du läsa mer om vilka fördelar det finns med att arbeta i grannlandet som resursläkare.

Möjlighet till internationellt arbete

De läkare som väljer att arbeta på uppdragsbasis ser ibland Norge framför sig. Det är nära Sverige, kan ge bra betalt och de språkliga barriärerna är minimala jämfört med de andra nordiska länderna.

Den som är fast anställd på en vårdcentral kanske saknar att se hur arbetet sköt på andra arbetsplatser och vill få nya erfarenheter. Då kan det vara ett alternativ att arbeta som hyrläkare i Norge.

Att arbeta som hyrläkare i Norge kan ge bra lön

I Sverige är det inte ovanligt att se annonser som erbjuder stafettläkare en lön på mellan 75 000 och 90 000 kronor i veckan. Norge är ett land som är känt för sina höga löner, och det gäller också vårdpersonal. Det är inte bara läkare som väljer att åka hit på uppdragsbasis – även sjuksköterskor, med eller utan specialistutbildning, kan pendla till grannlandet för att få en tjockare plånbok.

Generellt kan man säga att lönerna för hyrläkare ökar när bristen på läkare ökar. När behovet ökar och utbudet är skralt, kan dom som kan tänka sig att ta sig an uppdraget, ta bra betalt.

Kan fakturera genom eget bolag

Många hyrläkare väljer att starta ett eget bolag för verksamheten. Det gör att man helt enkelt kan fakturera sjukhuset eller vårdcentralen och själv få stor frihet i hur pengarna spenderas. Det ger också möjlighet att göra avdrag på inköp som är kopplade till verksamheten. Den som har ett AB kan också ta ut utdelning, som innebär mindre skatt än inkomstskatt.

En dynamisk arbetsmiljö

En annan anledning att arbeta som hyrläkare i Norge är möjligheten till en lite mer dynamisk arbetsmiljö. Du får chansen att träffa fler patienter, kollegor och se hur andra vårdinrättningar arbetar – vilket kan vara lärorikt.

Previous
När du jämför mobilabonnemang i Norrland…
Next
Det finns mängder av pyssel att upptäcka där ute